Dyrenes dag i Slagelse d. 25-06-17

DyChow Chow Dyrenes dag 2017renes Dag i Slagelse blev en fantastisk dag med heste, hunde, køer, papegøjer, pindsvin, undulaterne, høns, folk der solgte dyrerelaterede ting og ikke mindst kaffe, mad og øl. Maibritt Nielsen fra Kontaktudvalg Sjælland var også tilstede med to af hendes Chow Chow'er for at repræsentere Dansk Chow Chow Klub. Hun har skrevet en lille historie om dagen;

Dagen startede med en Raceparade efter at Slagelses Borgmester havde holdt tale og Slagelse Garden havde spillet. I paraden  var der repræsentanter  fra følgende klubber eller foreninger:

Afrikanske Dværgpindsvin, Danske Tamfulge, Dansk Sct. Bernhards hundeklub, Broholmere, DCH, Skælskør, Schæferhundeklubben, Dansk Chow Chow klub, Leonbergere, Rolighedsdal (en ko ), Sjællands Frieser Kvadrille (store sorte heste), EAMH Miniatureheste, Colli klubben, Muskelbasserne.

Der blev speaket med denne lille tekst mens jeg viste mine Chow'er:

Chow Chow Dyrenes dag 2017

"Chow Chow med den karakteristiske blå tunge er over 4000 år gammel. Den blev oprindelig brugt som jagt-, vagt- og trækhund i Mongoliet og Manchuriet. I forbindelse med de mange krige i området b

ragte kineserne mongolernes hund med til Kina, hvor den fik høj social status. På grund af udseendet blev den senere tempelhund, og chow chow og pekingeser blev betragtet som Buddhas hellige løver, der skulle skræmme dæmoner væk. Racen kom til Europa med britiske søfolk i 1700-tallet som selskabshund. Den fået i 5 farver rød sort creme fawn og blå. Pelsen kan være langhåret og korthåret. ( stand 14)"

Dyrenes dag var rigtigt flot besøgt og jeg tror, at 80 % af alle de glade familier, der havde lagt vejen forbi Anlægget i Slagelse var henne og klappe-kæle-nusse mine to dejlige Chow Chow'er. Der var konstant nogen fra kl. 10 - 16 og sågar mens jeg pakkede sammen stoppede folk og ville snakke med eller om Chow Chow'er.

Sjældent har jeg hørt så mange: Nåh.. Se de to søde.. de ligner en bjørn... de ligner en løve... Er det en løve.. hvorfor har den en blå tunge...sådan en vil jeg også ha ... hvad koster sådan en... Folk var ved at gå ind i hinanden fordi de skulle kigge mens de gik forbi, andre havde “låst” sig fast som et missil, når de på afstand spottede os.

Chow Chow Dyrenes dag 2017

Jeg talte med mange besøgene om Chow Chow’er. Bl.a. talte jeg med en der engang havde været i skolepraktik hos en Chow Chow kennel. Det var hos Bill i kennel Danehof. Andre fortalte deres små børn på 3-4 år “dengang mor var lille så havde mormor og morfar også en Chow Chow”, en anden havde gået i skole med en fra Kennel Bidachow. En havde en veninde med en Chow Chow, som hun dog aldrig rørt, da den aldrig ville snakke. Det lavede vi så om på denne dag  - hun fortalte det nemlig mens hun havde fingrende dybt nede i pelsen på Chow Chow'en Goldie. Nogle piger på 10-12 år sagde at den race havde de læst om i en bog (hunden i bogen hed Bamse). Det var sjovt at høre store grandvoksne mænd med tatoveringerne op og ned af arme, ben og ansigt samt piercinger alverdens steder i hovedet stå og sige “Nåhh hvor er de søde..” - dette betyder bare at vores race tiltaler alle uanset køn, etniske baggrund, alder samt andre forudindtagede syn på hinanden.

 

Chow Chow Dyrenes dag 2017

You may also like...