Chow Chow'ens temerament

Her kan du læse mere om Chow Chow'en og dens lidt særprægede sind og temperament. 

Er du sikker på, at det er disse egenskaber du ønsker af en hund i dit hjem, er det en god idé først at opsøge en udstilling og møde chowen eller kontakte en opdrætter i dit område, så du kan komme hjem og møde hundene, før du træffer dit endelige valg. De fleste opdrættere holder gerne åbnet hus for interesserede.

  • Der ligger århundreders stolthed gemt i chowens sind. Den nedarvede mistro og reserverthed overfor fremmede, samt dens ubestikkelige troskab til sine kære, gør denne, den sidste individualist, til en særpræget personlighed blandt alle hunderacer.

  • Det er ikke en hund for hvermand. Chowen er arrogant, stolt og følger sit eget hoved. Forlanger du blind lydighed af din hund og at den skal underkaste sig din disciplin og forgude den jord, du træder på, så vælg ikke denne asiat. Forstår du derimod dens specielle psyke, og behandler den derefter, så får du en ven for livet.

  • En chow chow er ikke en appelhund. Hård tone og høje kommandoråb lader den helt upåvirket. Den er ikke en hund, der kan tvinges til underkastelse. Den er sig selv (næsten som en kat). Den vil dø for dig, men ikke lystre dig til enhver tid. Den vil følges med dig, men ikke ligefrem i hælene på dig. Nøgleordene er gensidig, positiv respekt og husker man det, kan den faktisk sagtens afrettes.

  • Chow chowen er en vidunderlig vagthund, der kun gør, når det er nødvendigt, men hele dens udseende virker skræmmende på enhver uvelkommen besøgende. Den er ikke angrebslysten; vil helst blot trække sig tilbage, og forlader ofte stuen, når der er gæster. Tager man i betragtning, at det ikke er så længe siden, chow chowens forfædre måtte føre en stadig kamp for overhovedet at overleve, idet de levede en yderst barsk tilværelse i centralasien, kan det ikke overraske nogen, at de kan have lidt medfødt mistro til fremmede.

  • Chow chowens særprægede reserverthed, dens venlige og loyale opførsel, skaffer den den ene beundrer efter den anden. Er en chow chow én gang blevet optaget i familien, er det meget sjældent dens ejere vender sig til en anden race.

  • Chow chower er i reglen meget nemme at gøre renlige. I de fleste tilfælde er de faktisk renlige fra det øjeblik, du henter dem hos opdrætteren.

  • Chow chowens vågne jagtinstinkt gør det tilrådeligt at føre den i snor på gader og i åbent terræn. Med en god flexi-line kan den stadig røre sig på den daglige gå-tur. Den kræver ikke megen motion, men den vil meget gerne lige ud og "læse avisen". Naturligvis har den brug for nye impulser og oplevelser, så gør dig selv den tjeneste og tag din hund med ud på opdagelse hver dag. Der findes rundt i hele Danmark nogle udmærkede, indhegnede hundeskove, der gør det muligt for chowen at opleve lidt mere frihed - at se dem løbe frit op og ned ad skrænterne er en fornøjelse. De elsker det.